Glæd hjertet med motion

Hjerteforeningen anbefaler, at vi motionerer mindst 30 minutter hver dag. Du kan få mere inspiration til et aktivt liv med motion på Hjerteforeningens hjemmeside.

Hvis du motionerer sammen med andre, giver motion i tilgift mulighed for masser af godt selskab.

3,5 / 5 km

Hedensted Sydøst
Hedensted Sydøst

Beliggenhed
Hedensted Sydøst
Startsted
Hedensted Golfklub
Slutsted
Hedensted Golfklub
Mulighed for parkering
Ja
Mulighed for offentlig transport
Nej
Handicapvenlig
Nej

Information
Stien går gennem både skov, by, kuperet terræn og bebyggelse. Den er rig på fugleliv, der er mulighed for at sidde ned på bænke o.lign. og den kan bruges hele året, da der ryddes sne osv.

På skrænten vest for Dalbygård ligger der en meget stor sten. Sagnet fortæller, at stenen har ligget der siden, man byggede Hedensted Kirke. I Stouby boede der en heks, som blev gal over, at man byggede Hedensted Kirke. Derfor tog hun stenen i sit strømpebånd og slyngede den mod Hedensted Kirke. Men stenen nåede ikke helt så langt og landede derfor i engen ved Torup Bæk. Engang i 40erne forsøgte daværende sognerådsformand Th. Jørgensen at flytte stenen til Hedensted og anbringe den på trekanten ved Haralds Plads. Men efter en del graveri måtte idéen opgives. Naturen Stien følger et meget kuperet terræn ned mod Torup Bæk og går bl.a. gennem et meget naturskønt område, der er omfattet af naturbeskyttelses-lovens §3. Torup Bæk krydses 2 steder på træbroer. Højdeforskellen fra det laveste til det højeste punkt på stien er ca. 30 meter.

Har du spørgsmål om hjertestier, aktiviteter eller andet er du velkommen til at kontakte Hedensted Lokalkomité

Tilbage