Glæd hjertet med motion

Hjerteforeningen anbefaler, at vi motionerer mindst 30 minutter hver dag. Du kan få mere inspiration til et aktivt liv med motion på Hjerteforeningens hjemmeside.

Hvis du motionerer sammen med andre, giver motion i tilgift mulighed for masser af godt selskab.

5,6 km

Odder By
Odder

Beliggenhed
Odder
Startsted
Åparkeringen
Slutsted
Åparkeringen
Mulighed for parkering
Ja
Mulighed for offentlig transport
Nej
Handicapvenlig
Ja

Information
Stierne starter ved broen over Odder Å ved Åparkeringen og følger så vidt muligt åen. Stien består af 2 ”sløjfer”: En østlig på ca. 3,6 km og en vestlig på ca. 2 km. Stien er markeret med Hjerteforeningens stimærke for hver kilometer og desuden er der markering med pile.

I åen vil der være mulighed for at se Bækørreder og Havørreder og ved bredderne mange forskellige fugle og om vinteren muligvis Vandstær.

På ruten passeres Odder Rådhus, Politistationen, Kirken, Biblioteket, Spektrum, Kirkegården, byens gågade med alle forretningerne, Skovbakken, Odder Museum m.m.

Gør det til en vane at se op, når I går på Hjertestien. Til daglig går de fleste i ”egne tanker” og ser ned – se op og lær byens huse og beplantningen at kende. Se f.eks. fremad og op på træernes kroner, læg mærke til hvor mange forskellige træarter der er. De ca. 50 danske arter kan ses i Den Økologiske Haves ”Plant et Træ” skoleskov på Rørthvej.

Se også op på byens mange bygninger. Til daglig ser vi kun butikker og sjældent op over butiksvinduet. Hvis man kigger op, vil man kunne se et meget fint udpluk af dansk stilhistorie. Odder har, som en af de eneste provinsbyer, sin egen ”Arkitekturguide”, som bl.a. kan købes på Odder Museum.

Stien går gennem skov, by, bebyggelse, langs åløb og byder på et rigt fugleliv. Der er legeplads og mulighed for at sidde ned på diverse bænke undervejs på ruten.
Hjertestien er velegnet til løb, cykling, picnic, barne-/klapvogne, rullestole og gangbesværede.

Har du spørgsmål om hjertestier, aktiviteter eller andet er du velkommen til at kontakte Odder Lokalkomité

Tilbage