Glæd hjertet med motion

Hjerteforeningen anbefaler, at vi motionerer mindst 30 minutter hver dag. Du kan få mere inspiration til et aktivt liv med motion på Hjerteforeningens hjemmeside.

Hvis du motionerer sammen med andre, giver motion i tilgift mulighed for masser af godt selskab.

6,15 km

Femø hjertestier
Femø

Beliggenhed
Femø
Startsted
Anlægget i Nørreby
Slutsted
Anlægget i Nørreby
Mulighed for parkering
Ja
Mulighed for offentlig transport
Nej
Handicapvenlig
Nej

Ruter


Information
Foldere over øens stier findes hos øens lokale handlende. Der er spisesteder i Nørreby og på Femø Havn - ikke langt fra de to hjertestiruter.
Langs de to ruter er der flere muligheder for siddende op hold og picnic undervejs og begge ruter starter i det offentlige anlæg i Nørreby, hvor der ligeledes er borde og bænke.


De to hjertestier er bygget op om de 9 tilbageværende historiske stier på Femø. For generationer af Femøboere har disse stier været vigtige færdselsårer, som flittigt blev benyttet, når man skulle rundt i landsbyerne eller på visit i nabolandsbyen.
I dag har stierne imidlertid mistet deres oprindelige betydning som lokale trafikårer, men er kulturhistoriske spor, der er skabt til rekreative vandreture gennem øens smukke alpelandskab. Stierne egnes også som træningsruter for motionerende. Brug dem til fods og på cykel. Ved cykling på stierne skal du dog være opmærksom på, at stierne nogle steder stopper brat og ofte er stejle ved de tværgående offentlige veje. Husk at passe på den krydsende trafik!

Har du spørgsmål om hjertestier, aktiviteter eller andet er du velkommen til at kontakte Lolland lokalkomité

Tilbage